FutureTeacher

Its about student who will become a teacher one day.
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Jangan lupa melawat ruangan Gallery dan lihat sejarah perkembangan banner FutureTeacher! Sesiapa yang mahu menyumbang kreativiti dalam mereka bentuk banner FutureTeacher bolehlah memuat naik banner nukilan anda ke dalam Gallery FutureTeacher ya~~~admin.
Mari mengundi beramai-ramai untuk PALESTIN di http://www.israel-vs-palestine.com/IE/EN/vote
Linksite Open. Now you can access our other friendsites.
Praktikum 3 Hampir Tamat!!!
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Introduce please
Fri Apr 16, 2010 8:17 pm by encik_donut

» sambutan Aidilfitri
Tue Sep 15, 2009 2:47 pm by encik_donut

» what is the best thing ever happened in your life and vice versa..?
Thu Sep 03, 2009 6:54 am by encik_donut

» WABAK H1N1 SEMAKIN MENULAR DI MALAYSIA DAN DI NEGARA LUAR.....
Sat Aug 08, 2009 9:30 pm by sayaGEMOK

» CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU
Wed Jul 22, 2009 4:05 pm by encik_donut

» Komputer oh komputer
Fri Jun 19, 2009 11:16 pm by sayaGEMOK

» Motivasi Diri
Fri Jun 19, 2009 4:48 pm by encik_donut

» <3 @ </3
Thu Jun 18, 2009 3:02 am by sayaGEMOK

» Kata-kata Pujangga/Quotes
Thu Jun 18, 2009 1:05 am by sayaGEMOK

LinkSites
 IPDA
 EMOE
 Utusan Online
 Mathematics Blog
 Laksanamanira
 izuanrahman
Waktu Malaysia
Waktu Solat
Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan.

Share | 
 

 perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?

Go down 
AuthorMessage
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Sun Feb 22, 2009 12:52 am

assalamualaikum...
seperti yg smua student ipda tahu, kita mempunyai satu sistem perwakilan pelajar yg digelar Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP)..
ok,point yg nak dinyatakan di sini adalah:

saya mencadangkan bahawa sistem ini diberikan nafas baru (actually benda ni bkn baru coz institut pengajian tinggi mmg mengamalkan bnd ni)
~kan lbih bgus kalo dlm JPP ni kita adakan pembangkang..
hal ni supaya sebarang keputusan atw resolusi yg diketengahkan dpt dibahaskan dan nmpk pro n kon dia kann
xdelah benda jd berat sebelah n menindas sesetengah yg lain..
so keputusan pon xdelah autonomi pd pundak org yg tak layak atw kurg pengalaman..
bkn nk kata JPP skrg x bagus..
tp hakikatnya team diorg yg xbgus
kalo stakat satu dua je yg bole harap, cmane sistem JPP secara keseluruhannya nk berkesan?
so sy berharap ada pihak pembangkang yg akan membetulkan kalo ada khilaf dlm JPP sedia ada (yg mendatang ni)
sy ni x la layak jd JPP tp kalo ada PEMBANGKANG dlm JPP, sy sanggup jd.
demi menegakkan haq dari yg batil insya ALLAH..
sbb x seronok tgk realiti JPP skrg ni yg berpegang pd prinsip alam yg besar akan menang, yg ada kabel, yg ada pengaruh dgn kwn3 suka2 je buat ikut hati tanpa memikirkan implikasi kpd org lain..
kita berkhidmat biar IKHLAS dan jd ibadah bkn utk cari nama atw populariti atw nk tunjuk kuasa..
ingt, amanah ni nant TUHAN tny kat akhirat,
bkn bnd main3..
sy ni mengingatkan jee..
tp kalo jd pembangkang, alamat tiap3 hari laa sy mengingatkan,huhuhu

so sy fkr dgn adanya pembangkang, kptsan akn jd lebih adil, suara pelajar akan lebih didengari (skrg x berapa dgr suara pelajar sbb bole kata JPP ni most of them tkt nk bersuara dpn pensyarah,maaf,ni realiti dlm bahasa yg lebih lembut)
kalo dpt sambutan idea ni, kita bole cdgkan kpd pengarah..seriously!

wallahualam~

stakat ni sy dgn mr.biskut jadi JePiT jee.. (J.Pelajar Tertindas) huhu
pale
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Sun Feb 22, 2009 1:43 pm

Uih Pembangkang O.O
da macam dalam parlimen.. tapi bagus jugak idea tu sbb kita selaku bakal pemimpin yg akan memimpin anak murid kita..patut kita perlu berfikiran terbuka dalam soal kepimpinan.. bukan maksud saya pemimpin sekarang ini tiada kepimpinan. tapi cuba kita fikirkan kalo pemimpin ada saingan. mesti pemimpin tersebut akan cuba membaiki dirinya utk lebih baik dan hebat lagi daripada pesaingnya..So pesaing bagi kerajaan adalah pembangkang...dan pembangkang pula jgn la terlalu extrim atau taksub utk mejatuhkan pemimpin..pembangkang berfungsi utk memberi teguran (sindiran) yg membina semoga apa yg dikerjakan oleh pemimpin dapat dinimati oleh semua warga institut..itu la ja kot pandangan saya.

sekian yg berkhidmat belakang tabir.


P/S:Saya bukan JePiT saya tersisih sdn. bhd. rabbit rabbit

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
syafiq
Talented
Talented
avatar

Male Number of posts : 26
Age : 31
Location : Malacca
Course : science
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: setuju   Tue Feb 24, 2009 12:06 am

salam...setuju ngan izuan....bgs gak cadangan tu...sekurang-kurangnya tak ad lah owng ckp belakang...senang keje, keputusan owng tak pertikai....bagus2...tapi nak buat mcm tue...next jpp kene tahan tinge lah bile owang duk bangkang keputusan jpp.....post comment nie kat pentadbiran ipda...mane taw bekesan
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Tue Feb 24, 2009 7:22 am

btl2..
jd pemimpin ni, kena tahan telinga ckt~
jgn org kritik ckt, trus patah hati.
ni utk kita muhasabah diri dan perbaiki mana2 yg silap, yg kita sendiri x nmpak tp org lain nmpk>>


Suspect
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Tue Feb 24, 2009 1:21 pm

o.o camne nk post komen ni kat bahagian pentadbiran.. forum ni pun xda kuasa nk buat semua tu. forum ni tempat percambahan idea sahaja di mana kita dapat kongsi bersama. pada pendapat saya kalo nk post jugak idea dalam forum ni kita kena sepakat keluarkan mcm memorandum yg di tandatangani oleh semua pelajar IPDA yg setuju dgn idea tersebut. masalahnya siapa yg nk buat ???? confused confused takkanlah JPP thn ni yg nk buat agar ada pembangkang dalam jawatankuasa JPP kot? huhuhuhu mestilah kena ada satu pihak yg perlu bertanggungjawab atas hal ini..

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Tue Feb 24, 2009 5:21 pm

haah ek...
btl ckp mr.biskut tu..
kalo btl nk ada pembangkang dlm jpp, mesti kita kena kuarkan satu memorandum yg ditandatangani oleh sjumlah students yg nk benda mcm ni diwujudkan,,
em, tu laa..
kalo idea ni dpt smbutan, baru bole wt memorandum...
kalo yg lain amek x ksah n berfikiran 'lantakla ape nk jadi'...
xdapek den nak nolong do,,,

Sleep
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
Shahmura
Educated
Educated
avatar

Male Number of posts : 11
Age : 32
Location : Lumut, Perak
Course : Science
Registration date : 2009-02-27

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Wed Mar 04, 2009 3:50 am

pembangkang dlm jpp?
mcm mn nak lantk individu yg jd phk opponent ni?
plhnry?
kalo mng dh jd jpp..
so yg klh jd pembangkang ke?
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Fri Mar 06, 2009 10:55 am

bukaaaaan...
kita wt dua parti atw persatuan..
bertanding atas tiket kumpulan..
pihak yg menang byk kerusi akan jd jpp n yg menang kerusi minoriti akan jd pembangkang,,
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Wed Mar 11, 2009 1:49 am

a'ah cam sistem JPP universiti. barulah pemikiran kita ni lebih terbuka dan matang. kita bole nampak apa yang orang lain nk cakap tentang kita. kalo semua pewakilan satu kepala saja, asyik ikut perintah xda variasilah. kadang-kadang musuh kita adalah kawan yang paling baik utk kita.

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
melayuhybrid
Trainee
Trainee


Number of posts : 4
Registration date : 2009-02-14

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Thu Mar 12, 2009 11:05 pm

just add jepit sbg satu pakatan pembangkang yang membina, bukan yang memerintah..huhu
Back to top Go down
View user profile
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   Fri Mar 13, 2009 11:00 am

lol jepit forever eh xD

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?   

Back to top Go down
 
perlukah rombakan dibuat terhadap sistem perwakilan pelajar?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FutureTeacher :: Random/Ape-ape Aja :: Isu-isu IPDA-
Jump to: