FutureTeacher

Its about student who will become a teacher one day.
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Jangan lupa melawat ruangan Gallery dan lihat sejarah perkembangan banner FutureTeacher! Sesiapa yang mahu menyumbang kreativiti dalam mereka bentuk banner FutureTeacher bolehlah memuat naik banner nukilan anda ke dalam Gallery FutureTeacher ya~~~admin.
Mari mengundi beramai-ramai untuk PALESTIN di http://www.israel-vs-palestine.com/IE/EN/vote
Linksite Open. Now you can access our other friendsites.
Praktikum 3 Hampir Tamat!!!
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Introduce please
Fri Apr 16, 2010 8:17 pm by encik_donut

» sambutan Aidilfitri
Tue Sep 15, 2009 2:47 pm by encik_donut

» what is the best thing ever happened in your life and vice versa..?
Thu Sep 03, 2009 6:54 am by encik_donut

» WABAK H1N1 SEMAKIN MENULAR DI MALAYSIA DAN DI NEGARA LUAR.....
Sat Aug 08, 2009 9:30 pm by sayaGEMOK

» CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU
Wed Jul 22, 2009 4:05 pm by encik_donut

» Komputer oh komputer
Fri Jun 19, 2009 11:16 pm by sayaGEMOK

» Motivasi Diri
Fri Jun 19, 2009 4:48 pm by encik_donut

» <3 @ </3
Thu Jun 18, 2009 3:02 am by sayaGEMOK

» Kata-kata Pujangga/Quotes
Thu Jun 18, 2009 1:05 am by sayaGEMOK

LinkSites
 IPDA
 EMOE
 Utusan Online
 Mathematics Blog
 Laksanamanira
 izuanrahman
Waktu Malaysia
Waktu Solat
Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan.

Share | 
 

 CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
sambal belacan
Genius Minded
Genius Minded
avatar

Female Number of posts : 76
Age : 27
Location : sumwhere on Earth
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Fri Jun 05, 2009 5:56 pm

xblh blah r..
hahahaha

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
victoria
Trainee
Trainee


Female Number of posts : 2
Age : 28
Registration date : 2009-04-22

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Sat Jul 11, 2009 2:40 am

setiap manusia ni ada ke2, baik buruk tu memng tak leh nak lari ar...watpe penat2 pkir sal apa yang kita nak n tak nak sal orang tu... Rolling Eyes memang kita rasa tak puas hati bila berlaku sesuatu yang bertentangan ngan pendapat kita,tp kita kena sedar,semua orang bervariasi,so terimalah sesiapa sahaja di depan kita seadanya...dah dulu kita juga pulun vote jpp tu,sampai leh menang lar kan...sekarang dah depa dah jadi jpp,ada komplot plak nak jatuhkan...apa kata you all pkirkan nak majukan ipda ni,pastu bagi cadangan kat bahagian jpp yang berkaitan,lau dia tak terima,ask la dia leklok..adala alsan logik dia tu...abg2 suma tgah praktikum kan,,, Question Question Smile all the best la nhh.. bounce
Back to top Go down
View user profile
laksanamanira
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 54
Age : 31
Location : jitra
Course : ipgm science semester 5
Registration date : 2009-02-11

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Sun Jul 12, 2009 10:18 am

kepada victoria..

apakah yg ingin anda sampaikan..?

untuk pengetahuan, topik ini diterbitkan pada bulan februari 2009, (sila lihat tarikh topik dipost) iaitu sebelum pilihan raya IPGM KamDa.. sebarang pendapat di dalam ini haruslah berkisar sebelum watikah perlantikan. tiada pandangan negatif dialukan.. sebaliknya idea-idea bernas dan kritikal yang didambakan..

sila peka sebelum beri pandangan..(baca dengan teliti)..

-moderator-
Back to top Go down
View user profile http://www.laksanamanira.webs.com
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Tue Jul 14, 2009 1:30 am

tq kpd victoria krn pndpt anda..
ohye,,mmg betul.. topik itu diterbitkan sblm pilihanraya dan bertujuan untuk kita muhasabah diri,,sebelum mengundi tu pilih org yang btl3 kite yakin mampu pikul tanggungjawab..
bkn mengkrtik mengikut nafsu tapi just nak tau, ape yang pelajar IPDA nak pada calon JPP mereka masa tu (masa tu belum mengundi lagi..)
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
laksanamanira
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 54
Age : 31
Location : jitra
Course : ipgm science semester 5
Registration date : 2009-02-11

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Sun Jul 19, 2009 11:59 am

victoria wrote:
setiap manusia ni ada ke2, baik buruk tu memng tak leh nak lari ar...watpe penat2 pkir sal apa yang kita nak n tak nak sal orang tu... Rolling Eyes memang kita rasa tak puas hati bila berlaku sesuatu yang bertentangan ngan pendapat kita,tp kita kena sedar,semua orang bervariasi,so terimalah sesiapa sahaja di depan kita seadanya...dah dulu kita juga pulun vote jpp tu,sampai leh menang lar kan...sekarang dah depa dah jadi jpp,ada komplot plak nak jatuhkan...apa kata you all pkirkan nak majukan ipda ni,pastu bagi cadangan kat bahagian jpp yang berkaitan,lau dia tak terima,ask la dia leklok..adala alsan logik dia tu...abg2 suma tgah praktikum kan,,, Question Question Smile all the best la nhh.. bounce

sememangnya setiap manusia ada baik dan buruk, tp perlu diingat, kalau berbuat baik memang tidak berganjak, tp bila berbuat buruk tentulah lari. itulah lumrah manusia.

sesungguhnya tidak penat untuk memikir tentang orang, sesuatu yang menguji minda. untuk victoria yg rasa penat untuk memikir perkara yang hendak dan tidak mahu tentang seseorang, saya pasti saudari juga berfikir panjang tentang apa yang saudari mahu dan tidak mahu tentang lelaki pilihan..kalaulah betul2 tidak terlalu berfikir tentang perkara berikut, tentu saudari menjadikan seorang perogol sebagai teman hidup dirimu..tak kisahlah dia baik ke buruk..

berkaitan tentang pendapat, do you believe in freedom of speech/voice?.. atau saudari lansung tidak menghormati hak asasi manusia untuk bersuara..kontra dalam pendapat adalah sesuatu yang normal dan setiap manusia jarang mungkin menganut nilai pendapat yang sama..

memanglah semua orang mempunyai kepelbagaian..tak kan saya serupa dengan kamu, atau kamu serupa dengan encik donat, atau encik donat serupa dengan sambal belacan..semua orang berbeza dari segi kepandaian, kebolehan, pendapat dan sebagainya..disebabkan perbezaan itulah wujudnya kepelbagain nilai hidup..takkan kot semua orang sama ja....

satu lagi sikap bangsa malaysia, terimalah apa jer yang terjadi... terimalah sesiapa sahaja, biarlah..biarlah.. itu sikap yang tidak patut.. itu bermaksud anda langsung tidak mempunyai semangat dan wawasan terhadap diri sendiri, kalau main terima sahaja, maka nanti tak kisahlah saudara menerima sesuatu yang anda tidak suka..

ish..saya terkejut bagaimana saudara tahu undi-undi orang lain sehingga mengatakan orang lain berpulun mengundi..isy2 undi adalah rahsia..

komplot? fitnah besar!!! saya rasa saudari yang berkomplot..entah tiba2 wujud isu komplot..saudari nie berfikiran jahat..terus buat conclusion ada komplot.. atau saudari tuli untuk memahami maksud komplot..komplot adalah satu perancangan untuk menjatuhkan seseorang, sila tunjukkan plan strategik perancangan nak jatuhkan seseorang..sila tunjukkan..tentu tiada sebab memang tiada..jangan fitnah nanti masuk neraka..

majukan ipda? tentulah..apa sumbangan saudari terhadap IPDA? tunjukkan.. jangan sekadar beraspirasi hendak majukan IPDA tetapi tiada tindakan..orang dalam kubur pun boleh bangun untuk beraspirasikan majukan IPDA, tetapi kalau tiada tindakan apa gunanya?tak mengapa marilah kita sama2 duduk semeja dan berbincang bagaimana hendak majukan IPDA..agar kita menemui satu jalan yang terbaik dan bersama-sama mengusahakannya..

cadangan untuk jpp..tentulah..saya percaya pelajar-pelajar IPDA sememangnya ada memberi cadangan ke biro JPP yang sekecil-kecilnya sehinggalah ke YDP yang setinggi-tingginya..dan cadangan itu sememangnya didengari, dan dilaksanakan, bagi cadangan yang tidak dilaksanakan adalah sesuatu perkara yang normal, takkan semua cadangan dapat dipenuhi..

p/s: seronok praktikum kali nie..
Back to top Go down
View user profile http://www.laksanamanira.webs.com
victoria
Trainee
Trainee


Female Number of posts : 2
Age : 28
Registration date : 2009-04-22

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Wed Jul 22, 2009 2:59 am

mula2 sy nak mntak maaf ngan kehadiran komen sy yg tetibe menjengah dan agk membuatkan the moderator terkeliru...agak hebat juga nampaknya saya di hentam...tapi sy ada sedikit terguris,belum sempat saya membuat penjelasan yang selanjutnya,abg moderator begitu rakus bermain kata2...hebat!begitu jelas satu2 perkataan saya di ulas,nampaknya di sini saya rasa ada seseorang yang terperosok ke dalam kancah kata2nya sendiri,...ok,saya di katakan menabur fitnah,tidak berjasa pada ipda,menentang kebebasan bersuara...ishk...kuno betul saya di pandangan cik moderator ya..... Laughing Laughing baik saya jelaskan tulisan saya yang tidak disenangi saudara moderator itu ya....saya memang dah tahu topik ini dah lama,namun,melhatkan tiada perkembangan yang agak memberansangkan pada jpp ipda kita ini,saya rasa terpanggil untuk bersuara kembali... bukankah kita di sarankan untuk menyalurkan pendapat kita di tempat yang sesuai,jd adakah tempat ini tidak sesuai untuk saya berkata2?kalau saudara2 saudari2 yang berumur lebih sedikit mendapat peluang itu,mengapa sya tidak ada hak untuknya....jd saya menolak kebebasan bersuara lagi di sini?,ataupun suara saya cuma percisan angin yang lalu sahaja di deria saudara???

jelas benar saudara menilai diri saya dengan beberapa baris coretan saya....wow,hebat sekali lagi... Smile tidak pernah lagi saya bertemu seseorang yang begitu petah menilai orang seperti saudara dah lakukan....nampaknya perkataan penat i2 dikaji selidik denga begitu teliti sekali...saya yang pada awalnya menyanjung saudara berasa agak kecewa,,,,dan saya juga terfikir....adakah semua kata2 saudara itu adalah doa....entahlah...tetapi apa yang sy tetapkan di hati sy selalu,setiap amalan itu bergantung pada niat...ya,saya tidak tahu saudara ada niat saudara sendiri atau tak semasa menghentam saya ,mungkin baik,mungkin tak,itu saudara sahaja yang tahu kan.namun saya tak kisah,buat pa kita asyik sangat fikir niat orang sehinggakan menjatuhkan maruah seseorang kan.....saya tak rasa jika kita menyokong mna2 jpp yang kita bersungguh2(makna sebenar pulun yang cuba saya ucapkan) undi dulu,kita akan hilang wawasan hidup kita...tak tahu la ada orang yang mempunyai pendapat sedemikian...manusia kan berbeza pendapat,,,apa yang dibimbangkan yang keras kepala yang menjadi diktator secara halus....

kepenatan yang saya cuba zahirkan mempunyai fungsi dan lokasinya sendiri,...saya cuba mencadangkan agar kita semua bersatu,cukuplah segala kerakusan kita dalam mencanai idea menghentam orang lain...dan jelasnya saya ingin menyatakan bhawa saya cuba mencadangkan satu perpaduan di situ dan jika kita melihat dan menilai isu perpaduan ini secara serius, permasalahan dunia sekalipun gagal dirungkai mana2 'tangan' mahupun kuasa2 besar,hal ini berpunca daripada satu budaya yang kita tak sedar menjadi satu kebiasaan buat kita semua dan saya akui saya juga terlibat iaitu sukar menerima pendapat orang lain...kenapa???pendapat saya berbeza dengan saudara??saya juga tidak menujukan kepada sesiapa tentang komplot itu,namun sesiapa yang kan cili dialah yang terasa pedasnya,,,jika saudara tidak terlibat,saya rasa tidak usahlah saudara megulas dengan lebih lanjut...nanti sukar pula kita mengenal pasti siapa yang fitnah siapa nanti....

ok,saya tak rasa saya patut terlibat secara individu membalas hentaman sesiapa di sini,niat sya ikhlas,saya ingin melihat ipda berkembang,semaju yang boleh,...saya juga hari2 memikirkan apa yang patut saya buat...tetapi saya gagal merungkap ia dalan ruang lingkup yang luas,jadi saya konklusikan bahawa dengan adanya satu keazaman yang teguh dan utuh,dan yang paling penting jika buat sesuatu yang tidak sesekali lari dari jalan yang dianjurkannya,Insya Allah,kita akan senantiasa beraa dalam satu kondosi yang diberkati duania dan akhirat...tak usahlah terlalu bermegah dengan sumbangan zahir yang kita asahakan,sebaliknya,cubalah menyandarkan serta membuka peluang kepada yang baru,,,....jadi,sekali lagi dengan seronoknya saya ingin katakan,bersama2lah kita memajukan ipda zahir dan batin dan bukan itu sahaja,bersama2lsh kita menjaga hubungan baik kita di antara Allah dan hamba2nya...moga2 kita diberkati selalu dan andai terkasar bhasa,terlanjur kata,,,mohon seribu kemaafan...

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
andai salah tolong tunjukkan...


terima kasih di atas kesudian memberi respon kepada tulisan saya dulu.... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
laksanamanira
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 54
Age : 31
Location : jitra
Course : ipgm science semester 5
Registration date : 2009-02-11

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Wed Jul 22, 2009 12:15 pm

victoria wrote:
mula2 sy nak mntak maaf ngan kehadiran komen sy yg tetibe menjengah dan agk membuatkan the moderator terkeliru...agak hebat juga nampaknya saya di hentam...tapi sy ada sedikit terguris,belum sempat saya membuat penjelasan yang selanjutnya,abg moderator begitu rakus bermain kata2...hebat!begitu jelas satu2 perkataan saya di ulas,nampaknya di sini saya rasa ada seseorang yang terperosok ke dalam kancah kata2nya sendiri,...ok,saya di katakan menabur fitnah,tidak berjasa pada ipda,menentang kebebasan bersuara...ishk...kuno betul saya di pandangan cik moderator ya..... Laughing Laughing baik saya jelaskan tulisan saya yang tidak disenangi saudara moderator itu ya....saya memang dah tahu topik ini dah lama,namun,melhatkan tiada perkembangan yang agak memberansangkan pada jpp ipda kita ini,saya rasa terpanggil untuk bersuara kembali... bukankah kita di sarankan untuk menyalurkan pendapat kita di tempat yang sesuai,jd adakah tempat ini tidak sesuai untuk saya berkata2?kalau saudara2 saudari2 yang berumur lebih sedikit mendapat peluang itu,mengapa sya tidak ada hak untuknya....jd saya menolak kebebasan bersuara lagi di sini?,ataupun suara saya cuma percisan angin yang lalu sahaja di deria saudara???

jelas benar saudara menilai diri saya dengan beberapa baris coretan saya....wow,hebat sekali lagi... Smile tidak pernah lagi saya bertemu seseorang yang begitu petah menilai orang seperti saudara dah lakukan....nampaknya perkataan penat i2 dikaji selidik denga begitu teliti sekali...saya yang pada awalnya menyanjung saudara berasa agak kecewa,,,,dan saya juga terfikir....adakah semua kata2 saudara itu adalah doa....entahlah...tetapi apa yang sy tetapkan di hati sy selalu,setiap amalan itu bergantung pada niat...ya,saya tidak tahu saudara ada niat saudara sendiri atau tak semasa menghentam saya ,mungkin baik,mungkin tak,itu saudara sahaja yang tahu kan.namun saya tak kisah,buat pa kita asyik sangat fikir niat orang sehinggakan menjatuhkan maruah seseorang kan.....saya tak rasa jika kita menyokong mna2 jpp yang kita bersungguh2(makna sebenar pulun yang cuba saya ucapkan) undi dulu,kita akan hilang wawasan hidup kita...tak tahu la ada orang yang mempunyai pendapat sedemikian...manusia kan berbeza pendapat,,,apa yang dibimbangkan yang keras kepala yang menjadi diktator secara halus....

kepenatan yang saya cuba zahirkan mempunyai fungsi dan lokasinya sendiri,...saya cuba mencadangkan agar kita semua bersatu,cukuplah segala kerakusan kita dalam mencanai idea menghentam orang lain...dan jelasnya saya ingin menyatakan bhawa saya cuba mencadangkan satu perpaduan di situ dan jika kita melihat dan menilai isu perpaduan ini secara serius, permasalahan dunia sekalipun gagal dirungkai mana2 'tangan' mahupun kuasa2 besar,hal ini berpunca daripada satu budaya yang kita tak sedar menjadi satu kebiasaan buat kita semua dan saya akui saya juga terlibat iaitu sukar menerima pendapat orang lain...kenapa???pendapat saya berbeza dengan saudara??saya juga tidak menujukan kepada sesiapa tentang komplot itu,namun sesiapa yang kan cili dialah yang terasa pedasnya,,,jika saudara tidak terlibat,saya rasa tidak usahlah saudara megulas dengan lebih lanjut...nanti sukar pula kita mengenal pasti siapa yang fitnah siapa nanti....

ok,saya tak rasa saya patut terlibat secara individu membalas hentaman sesiapa di sini,niat sya ikhlas,saya ingin melihat ipda berkembang,semaju yang boleh,...saya juga hari2 memikirkan apa yang patut saya buat...tetapi saya gagal merungkap ia dalan ruang lingkup yang luas,jadi saya konklusikan bahawa dengan adanya satu keazaman yang teguh dan utuh,dan yang paling penting jika buat sesuatu yang tidak sesekali lari dari jalan yang dianjurkannya,Insya Allah,kita akan senantiasa beraa dalam satu kondosi yang diberkati duania dan akhirat...tak usahlah terlalu bermegah dengan sumbangan zahir yang kita asahakan,sebaliknya,cubalah menyandarkan serta membuka peluang kepada yang baru,,,....jadi,sekali lagi dengan seronoknya saya ingin katakan,bersama2lah kita memajukan ipda zahir dan batin dan bukan itu sahaja,bersama2lsh kita menjaga hubungan baik kita di antara Allah dan hamba2nya...moga2 kita diberkati selalu dan andai terkasar bhasa,terlanjur kata,,,mohon seribu kemaafan...

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
andai salah tolong tunjukkan...


terima kasih di atas kesudian memberi respon kepada tulisan saya dulu.... Very Happy Very Happy


buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
andai salah tolong tunjukkan

SAYA suka dengan petikan pantun Melayu di atas, harap anda menepati pantun itu sepertimana anda lakarkan dalam coretan anda. andai salah akui salah dan apabila ditunjukkan jalan, perbetulkan. Pertama sekali saya mengagumi awak, si gadis yang petah bicara, bangun dengan pendapatnya dan saya menghormati nilai yang awak ada. Apa yang kita luahkan di dalam ini sama-samalah jadikan pengajaran untuk diri saya dan diri yang lain. Mari mencambahkan minda dengan mengeluarkan hujah-hujah bernas lagi lestari.

Saya ingin meleraikan simpul-simpul di fahaman anda. Awak berkata awak tiada kesempatan untuk menjelaskan penjelasan yang selanjutnya. Pada hemah saya, sepatutnya saudara jelaskan dengan sejelas-jelasnya pada post-out anda yang pertama agar tidak wujud kekeliruan. Tindakan anda boleh dianggap sebagai kerja-kerja pembersihan, iaitu membersihkan kesalahan yang anda telah buat. Tak mengapa, cuci betul-betul.

Saya terkejut, apa kaitan kuno dengan fitnah, tidak berjasa dan menentang kebebasan bersuara. Apa kaitan jelas, maksud kuno adalah sesuatu yang laaaaaama, iaitu perkara yang berlaku pada zaman-zaman dulu kala. Saya tidak labelkan anda kuno, bahkan saya rasa awak memang moden dan berpandangan kehadapan. Bagus-bagus.

Pada post ini pula anda menyokong kebebasan bersuara, pada post out yang dahulu seolah-olah anda langsung tidak membenarkan orang-orang bersuara dengan konsep pendapat bervariasi dan simpanlah untuk diri sendiri, dan saya percayakan kebebasan bersuara dan pendapat masing-masing, oleh itu saya benarkan post out awak berada di forum ini di atas tiket the freedom of speech. Pada hakikatnya saya boleh delete begitu sahaja, tetapi saya menghormati pandangan awak.

Pada post out kali ini awak seperti mahu menunjukkan awak betul-betul prihatin di atas perkembangan JPP dengan mengatakan "melihatkan tiada perkembangan memberangsangkan pada JPP" sedangkan pada post out dahulu awak mengatakan terimalah sesiapa sahaja pun, tidak kiralah baik atau buruk, tetapi sekarang kalut untuk melihat perkembangan yang tidak memberangsangkan. Memang bercanggah. Sebenarnya apa pendirian awak?

Persoalan berikutnya, apa kaitan dengan umur dengan hak? awak sememangnya berhak untuk memberi pendapat di sini, tidak kiralah umur 12 ke? 20 ke? janji awak ada hak untuk bersuara, kalaulah awak tiada hak sudah lama moderator-moderator padam awak punya post out. Betul tak?

Saya hanya mengenali awak melalui coretan ini, tiada rujukan lain yang dapat menggambarkan diri awak dan siapa awak, tetapi saya percaya melalui bahasa dan coretan awak saya boleh mengenali diri awak secara harafiah kerana Bahasa adalah cerminan jiwa. Dan jiwa awak memang saya kagumi.

Doa? Bukan doa..tetapi teguran dan bidasan untuk awak muhasabah, walaupun saya banyak kekurangan saya mahu kekurangan saya inilah ditampung oleh pendapat awak agar wujud suatu ruang pertukaran idea dan bicara. Saya sentiasa mendoakan yang terbaik untuk sahabat-sahabat saya dan awak yang baru saya kenali melalui coretan ini, saya anggap awak adalah sahabat saya.

Satu lagi awak tercelaru untuk menerangkan tentang frasa "kepenatan", dengan mengemukakan fungsi dan lokasi, tetapi awak tidak jelaskan dengan sejelasnya, hanya dengan mengatakan yang awak betul-betul rungsing tentang isu-isu perpaduan di dalam dan di luar negara, mana skop hujah anda. Sepatutnya anda katakan fungsi kepenatan itu keletihan untuk mempunyai daya fikir memikirkan tentang hal-hal orang lain sepertimana yang anda telah katakan pada post out anda yang pertama "watpe penat2 pkir sal apa yang kita nak n tak nak sal orang tu..." bercanggah sekali lagi, Pun begitu saya percaya yang awak melihat bahawa isu perpaduan semakin meruncing, dan saya juga percaya yang awak juga percaya untuk mewujudkan perpaduan, kita sendiri perlu telus dalam tindakan mahupun percakapan.

Berbeza pendapat tidak mengapa, tetapi kalau pendapat yang diberikan itu mampu untuk memusnahkan suatu organisasi dan memburukkan pelbagai pihak, dan menimbulkan syak wasangka dan was-was pelbagai pihak ini akan menyebabkan berlaku perkara yang kita tidak ingini, saya yakin bahawa saudara pun tidak mahu perkara yang sedemikian terjadi, kerana pada post-out anda yang pertama, anda seperti cuba mengadu dombakan satu pihak dengan pihak yang lain. Maksudnya pihak JPP dan pihak Forum Future Teacher. Saudara perlu jelas JPP kita sendiri pun telah menghantar post out di dalam forum ini. Ini jelas membuktikan bahawa forum ini secara terbukanya menerima pendapat-pendapat dari pihak bukan JPP dan pihak JPP, dan pihak JPP sendiri pun telah mengesahkan forum ini untuk bebas berbicara mengenai isu-isu sebelum perlantikan, kalaulah benar forum ini dikatakan ingin menjatuhkan JPP tentulah forum ini akan disetkan sebagai private. Maknanya JPP turut memberi pendapat bernas dan idea-idea yang mengulas tentang ciri-ciri JPP yang mereka mahu dan tidak mahu. Adakah perkara ini boleh dikatakan ingin menjatuhkan JPP? Kalau macam itu, JPP yang memberi pendapat dalam forum ini juga ingin jatuhkan diri sendirilah?

Apa maksud suadara tentang bermegah-megah tentang sumbangan, persoalannya ada pada diri sendiri, jangan tanya yang lain apakah sumbangan kamu kepada dunia sebaliknya, tanyalah apakah sumbanganku kepada dunia. Saya hormati jika saudara ingin memberi sumbangan secara zahir(fizikal) dan batin(hati), dan saudara memilih untuk memberi sumbangan secara batin iaitu berazam bersingguh-sungguh ingin majukan IPDA, kalau macam itulah saya pun ingin menjadi seperti saudara, berazam bersungguh-sungguh. tapi, kan cantik kalau dizahirkan dan dilaksanakan. Bukan sumbangan masuk KAGUM ke, masuk Pertandingan ke yang menjadi ukuran, tetapi sebaliknya yang menjadi ukuran adalah perkara yang sekecil-kecilnya hinggalah ke perkara sebesar-besarnya, jika saudara menghias kelas hingga menjadi cantik, itupun dikira sebagai sumbangan besar dari saudara. Jika saudara menjaga disiplin di luar kampus, itupun dikira sebagai sumbangan besar dari anda. Mengenai sandarkan peluang dan memberi peluang, saya percaya bahawa peluang tidak mencari kita sebaliknya kita yang mencari peluang, peluang sentiasa terbuka, carilah wahai sahabatku..

Akhir sekali marilah sama-sama kita imbas...dalam erti kata yang sebenar setiap permulaan ada pengakhiran. Disebabkan saudara yang memulakkannya dulu, maka saya ingin akhirkannya. Agar tidak berlaku kekeliruan dan kecelaruan di mana-mana pihak. Saya percaya perkara ini tidak akan melarut sehingga kini, melainkalah saudara tidak hantar post out yang mencuriga dan memusykilkan. Tetapi saya juga percaya setiap apa yang berlaku di dunia ini adalah aturan Azza Wajalla dan ada hikmah di sebaliknya supaya kita bersama-sama mengambil iktibar dan pedoman dan jadikan yang buruk sebagai sempadan.

p/s: kalau boleh ingin saya kenali awak dengan lebih lanjut, hantarlah post out anda di forum ini, sebarkan pendapat anda...
Back to top Go down
View user profile http://www.laksanamanira.webs.com
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   Wed Jul 22, 2009 4:05 pm

aish.. hait.. hait.. gelanggang telah dibuka.. sayembara telah bermula.. kata-kata bersilat dengan pencaknya yang tersendiri.. hehehe.. gurau jee.. jangan marah ye saudara laksanamanira dan juga saudari victoria..
nampaknya ada isu namun saya percaya kalian mampu berkhilaf dengan penuh hikmah. yela,kan khilaf ni sebenarnya membawa rahmat kepada umat (kalo diamalikan dengan sebenar-benarnya).
jgn khuatir, sebarang pendapat adalah dialu-alukan dan digalakkan,,
kalo bercanggah pun xpe,kita berbincang bkn untuk mencari mane yg betul atw mane yg slh,tp sekadar berekspresi yg sekadarnya.
trm kasih krn menjadikan forum ni sbg wadah utk melafazkan suara di hati.
and maaf sbb krew FT agk bz dgn praktikum, insya ALLAH selepas ni akan kekal aktif forum ni.
saudari victoria pun jgn maLU3 utk trus berbicaRA di sini dan mane3 thread dlm laman forum ni.
FFA zone~ hehehe.


~momantai...
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
Sponsored content




PostSubject: Re: CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU   

Back to top Go down
 
CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU
Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» Yin-Yang meridians & the hand!
» Yin & Yang: the thumb represents the least active digit!
» Dr Yang Dao foom koob hmoov xyoo tshiab 2014
» Democracy is Good for Sanghas - by Larry Yang - from Lion's Roar website

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FutureTeacher :: Random/Ape-ape Aja :: Isu-isu IPDA-
Jump to: