FutureTeacher

Its about student who will become a teacher one day.
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Jangan lupa melawat ruangan Gallery dan lihat sejarah perkembangan banner FutureTeacher! Sesiapa yang mahu menyumbang kreativiti dalam mereka bentuk banner FutureTeacher bolehlah memuat naik banner nukilan anda ke dalam Gallery FutureTeacher ya~~~admin.
Mari mengundi beramai-ramai untuk PALESTIN di http://www.israel-vs-palestine.com/IE/EN/vote
Linksite Open. Now you can access our other friendsites.
Praktikum 3 Hampir Tamat!!!
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Introduce please
Fri Apr 16, 2010 8:17 pm by encik_donut

» sambutan Aidilfitri
Tue Sep 15, 2009 2:47 pm by encik_donut

» what is the best thing ever happened in your life and vice versa..?
Thu Sep 03, 2009 6:54 am by encik_donut

» WABAK H1N1 SEMAKIN MENULAR DI MALAYSIA DAN DI NEGARA LUAR.....
Sat Aug 08, 2009 9:30 pm by sayaGEMOK

» CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU
Wed Jul 22, 2009 4:05 pm by encik_donut

» Komputer oh komputer
Fri Jun 19, 2009 11:16 pm by sayaGEMOK

» Motivasi Diri
Fri Jun 19, 2009 4:48 pm by encik_donut

» <3 @ </3
Thu Jun 18, 2009 3:02 am by sayaGEMOK

» Kata-kata Pujangga/Quotes
Thu Jun 18, 2009 1:05 am by sayaGEMOK

LinkSites
 IPDA
 EMOE
 Utusan Online
 Mathematics Blog
 Laksanamanira
 izuanrahman
Waktu Malaysia
Waktu Solat
Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan.

Share | 
 

 Kisah HANTU di IPDA?

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
sambal belacan
Genius Minded
Genius Minded
avatar

Female Number of posts : 76
Age : 27
Location : sumwhere on Earth
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 4:10 pm

xpenah kne tndih tp tme skul dlu slalu gk nmpk..
siap brgurau n men2 ngn makhluk2 Allah itu...
skrg la lme xnmpk diorg
Back to top Go down
View user profile
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 4:11 pm

fenomena kena tindih waktu tdur sebenarnya bknlah hantu yg menindih...kih3...ia dinamakan sleep paralysis...sy pun penah je alami bnda tuhh..sleep paralysis ni nm melayunya ialah "lumpuh waktu tidoq"

Sebab2 atau bnda2 yang boleh mentrigger sleep paralysis:
1. tidoq dalam posisi terlentang terlalu lama
2. jadual tiduq yang tak tentu arah (irregular sleep clock)
3. sleep/rest deprivation (tak cukup tidor la ni...penat sgt)
4. stress yang byk kat otak...masalah keluarga, kewangan bla2
5. pertukaran gaya hidup secara tiba2 ( macam biasa dok rumah jer,
tetiba esok gi panjat gunung, kayuh beskal....heheh extreme sgt contoh
aku ni)
6. orang yang ader penyakit narcolepsy

for more info layari http://nurulmuslimah.blogspot.com
p/s: sp2 yg ada blog tu leh la follow2..hehe

lol!

-------

klu psl nmpk antu kt ipda..my clasmet penah nmpk...di wktu mlm...kt pdg bola tuhh...kt tmpt yg ada byk2 tiang tuh..dia pnh nmpk ada sekumpulan manusia berbaju putih...sdg berjln2 mnuju ke arah tiang2 t'sebut...smbil kepala mereka ter angguk2 cm org tgh b'zikir...mgkin tu golongan tabligh tp logikkah mereka berjln ke arah sana...dan adakah pak guard akan izinkan golongan tabligh msuk ke ipda??x mgkin...(baju2 dobi kak lia pun kena tinggal kt pak guard)....persoalan tersebut terus menjadiii.....misssss....kol...affraid

p/s: aku heran...knp antu slalu dikaitkan dgn baju kaler putih ehh...lain la klu pompuan berkebaya merah di gurun tuhh~~~ hehee
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 9:06 pm

waah menariknya info hantu disini. adayang kena tindih ada yang cam tabligh....erm bukan nk cakap besar la tapi selama lbuh kurang 4 thn di IPDA ni xda la plak benda2 yang aneh berlaku terhadap diri ini.. bukan apa. saya rajin jugak jalan2 kat IPDA waktu malam. teringat lagi waktu bar2 bli motor dulu. saya dan salah seorang rakan kuar balik lewat malam sampai IPDA kul 2-3 pagi. kami pun round la kat ipda nek motor cam pak guard. mmg sejuk. tp alhamdulillah xda pape. masa tu asrama xda lagi so kat belakang tu xda orang la. ada padang semata2. kalo nk fikir takut memang takut jugak sbb gelap. tapi kami redah ja. pastu balik masjid. tapi kalo nk tau crita misteri kat IPDA tu saya ada byk info. nanti kita citer ek.

P/S: menarik info nurul muslimah. terima kasih kerana sudi berkongsi ye.xD batman

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 9:21 pm

Quote :
saya dan salah seorang rakan kuar balik lewat malam sampai IPDA kul 2-3 pagi. kami pun round la kat ipda nek motor cam pak guard. mmg sejuk.

kih2...waktu tersebut mmg sejuk.

Quote :
P/S: menarik info nurul muslimah. terima kasih kerana sudi berkongsi ye.xD

ohh...sama2...yg baik dikongsi b'sama dan dijdkan teladan sunny
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 9:24 pm

OOO....itu keja kamu selama ini mr donut ha3... meronda mlm2 ek....nk join gak la wakaka
Back to top Go down
View user profile
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 9:27 pm

mgkin mr donut nk ganti tugas pak guard kot..hihi~ Laughing
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 9:31 pm

rasanya mcm tu la he3... (yes dpt pak guard baru)
Back to top Go down
View user profile
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Wed Jun 03, 2009 11:57 pm

=.= rasanya sophie tersilap bukan donut yang bercerita sayalah =,="

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:10 am

erm k la. kalo korang sumer nk tau belakang dewan tu dulu tempat kuil hindu. skrang ni tempat tu jadi padang futsal/hoki. jadi situ memang kawasan dia agak keras sket (sbb berbatu). dulu situ mana ada spotlight. baru2 ni ja bau pasang. adala orang kata kat situ ada benda melayang la. baru2 ni ada yang kata ada ternampak orang main bola kul 1 pg. main sorang2. tapi dis buka sepak bola. sepak kepala dia. ish x tau la betul ke idak. nama saspek dirahsiakan. itu ja la crita utk masa ni.ada lg nnt.tapi xtau kesahihannya. jadi janganlah takut. scratch

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:18 am

uihh encik beruang...begitukah...h0h0~

dasat gak...tp mmg x dinafikan tmpt tu mmg keras...confem... xcaya blk nnt check... bounce

mlm tu sy ada lalu nk g masjid...lampu terpasang kt ctu...nmpk gak la kelibat byg2 cam org tgh main bola..tp x tau la kot2 mlm tu ada match futsal antara pak guard ke....

Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:21 am

hoh biaq betul. xpenah tgk ni. ni yang musykil ni. saya selalu jugak la meround kat situ lewat malam. xda pun. sunyi sepi ja. mybe dia takut kot.

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:28 am

oooo....ada la jg dgr pasal cita blakg dewan tu...perasan x blakang dewan tu ada sebatang pokok bsr??? dgr kata dulu pokok tu tmpt org india sembhyg...tapi xtau la btl ke tak
Back to top Go down
View user profile
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:33 am

ye le tu.. tapi dgrnye masih ada lg tau orang yang sembah pokok tu. pak guard kata waktu kita cuti ada orang india mai bawa ape tah sembah pokok tu. kononnya ada tuhan diorang kat stu kot, ai tak tau la

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
sambal belacan
Genius Minded
Genius Minded
avatar

Female Number of posts : 76
Age : 27
Location : sumwhere on Earth
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:36 am

hohoho
sgt mnarik..
tatau la plak beta..
rabbit
Back to top Go down
View user profile
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:40 am

kt kwsn dewan tu ada busut besaq kn...dgq cita..busut tu pun ada kisah gak la...h0h0h0~

ada bnda tggl dlm tu...

...semua perkara dimulai dgn 1 cerita....
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 12:58 am

ye ke...biar btl pak guard ni...yup kat pokok tu la yang ada busut besar tu...hu3...dgr kata org tak berani tebang pokok tu...sebab apa pk2 la sendiri ek he3
Back to top Go down
View user profile
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 1:05 am

huhu..allahua'lam...xtau la pak guard ka entiti ka or mata sy yg problem..hehehe~

kt dlm busut tu ada semut..

pokokmtu x ditebang??hmm...nnt ilang la habitat tupai di situ.. rendeer
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
spekkieyusuff
Trainee
Trainee


Female Number of posts : 4
Age : 28
Location : taiping - jitra
Course : B. Ed TESL Cohort 2
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 1:05 pm

pokok yg mna satu ni?
balik nnt..jom kita pi tebang.
Back to top Go down
View user profile
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 2:57 pm

spekkieyusuff wrote:
pokok yg mna satu ni?
balik nnt..jom kita pi tebang.

hmm...aku rasa pokok yg sebelah kelas kita tu kot...pokok tu yg plg "best" dan "enak utk tggal kt pokok tu"...heheee~
lgpun pokok tu dekat dgn pdg futsal...sng la antu yg main futsal smbil sepak kepala dia nk blk tidoq mlm2... Surprised
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 4:59 pm

hehehe.. byk gak upenye kisah misteri yg telah diceriterakan di sini..
kalo panggil seekers dtg ipda ni.. mau lima enam belas filem habis diorg guna utk rkod cerita hantu bdk3 ni..
hehe..

tp mmg standard laa kan.. kat mane3 tmpt yg ada asrama atau pengajian,,mesti ada cerita antu..
haaa..tp pe mr biskut ckp tu mmg betol.. dlu blakang tu tapak kuil hindu and still ada org puja pokok and busut tu..
and taman siswa pun sama gk laa sejarahnyee..

so kalo bole jgn laa dok jadi pak guard ek tgh3 mlm berjalan sorg3 cari ilham kat blkg tu..
kalo kuat smgt xpe.. tkt histeria je kena panjat dgn makhluk tu..

and info yg menarik oleh nurul muslimah ttg punca kena tindih secara biologi.hehe.
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 6:58 pm

takut klu panggil seeker hntu2 tersebut x mau memunculkan diri lak.. Laughing

info tu?huhu~ yg baik kongsi bersama study
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 9:26 pm

hantu mau keluar if geng2 seekers tu xbaca ayt kursi before wat keje mrk he3...
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 11:42 pm

manenye geng seekers tu nak bace ayat kursi..
xpakai tudung pun nak baca apenye..
hehe..termengumpat plaak..
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
nurul muslimah
Master
Master
avatar

Female Number of posts : 42
Age : 28
Location : kedah
Course : B. Ed. TESL
Registration date : 2009-06-02

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Thu Jun 04, 2009 11:57 pm

klu perangai pun cm hantu makin suka la hntu2 yg ada..huhu~

farao
Back to top Go down
View user profile http://nurulmuslimah.blogspot.com
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   Fri Jun 05, 2009 12:03 am

amboi2....xbaik tau dok ngumpat org...he3...perangai mcm hantu pun ok gak asalkan tak ganggu org dah ler he3
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kisah HANTU di IPDA?   

Back to top Go down
 
Kisah HANTU di IPDA?
Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FutureTeacher :: Random/Ape-ape Aja :: Isu-isu IPDA-
Jump to: