FutureTeacher

Its about student who will become a teacher one day.
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Jangan lupa melawat ruangan Gallery dan lihat sejarah perkembangan banner FutureTeacher! Sesiapa yang mahu menyumbang kreativiti dalam mereka bentuk banner FutureTeacher bolehlah memuat naik banner nukilan anda ke dalam Gallery FutureTeacher ya~~~admin.
Mari mengundi beramai-ramai untuk PALESTIN di http://www.israel-vs-palestine.com/IE/EN/vote
Linksite Open. Now you can access our other friendsites.
Praktikum 3 Hampir Tamat!!!
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Introduce please
Fri Apr 16, 2010 8:17 pm by encik_donut

» sambutan Aidilfitri
Tue Sep 15, 2009 2:47 pm by encik_donut

» what is the best thing ever happened in your life and vice versa..?
Thu Sep 03, 2009 6:54 am by encik_donut

» WABAK H1N1 SEMAKIN MENULAR DI MALAYSIA DAN DI NEGARA LUAR.....
Sat Aug 08, 2009 9:30 pm by sayaGEMOK

» CIRI-CIRI JPP YANG KITA MAHU DAN TIDAK MAHU
Wed Jul 22, 2009 4:05 pm by encik_donut

» Komputer oh komputer
Fri Jun 19, 2009 11:16 pm by sayaGEMOK

» Motivasi Diri
Fri Jun 19, 2009 4:48 pm by encik_donut

» <3 @ </3
Thu Jun 18, 2009 3:02 am by sayaGEMOK

» Kata-kata Pujangga/Quotes
Thu Jun 18, 2009 1:05 am by sayaGEMOK

LinkSites
 IPDA
 EMOE
 Utusan Online
 Mathematics Blog
 Laksanamanira
 izuanrahman
Waktu Malaysia
Waktu Solat
Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan.

Share | 
 

 Pengalaman Anda

Go down 
AuthorMessage
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Pengalaman Anda   Wed Feb 11, 2009 10:15 pm

Jika anda ingin berkongsi kisah-kisah yang menarik dalam hidup anda dan menjadi inspirasi kepada orang lain di sinilah tempatnya.

afro Admin

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
dzulagil
Trainee
Trainee
avatar

Male Number of posts : 2
Age : 29
Location : Ipoh
Course : pismp pem
Registration date : 2009-02-26

PostSubject: Camne pengalaman SBE / PBS korang?   Thu Feb 26, 2009 8:15 pm

salam 'alaik...

apa pengalaman yang paling busuk, wangi, teruk, sengal, pahit, masam, manis semasa SBE/PBS korang?
Back to top Go down
View user profile http://www.dzulagil.blogspot.com
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Thu Feb 26, 2009 10:48 pm

OO nk share penagalaman ke? bagus2 nnt kita share ye ada byk ni x larat nk taip.. bounce

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Fri Feb 27, 2009 9:55 am

kita bermula dengan satu dulu ekk...
emm,kena train budak2 main bola tampar utk wakil sekolah sedangkan diri ni x minat langsung n x reti main bola tampar~
huhuhuhuhu..
maaaaakkkkk!!!!

pale pale pale pale pale
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
SuperNova
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 199
Age : 32
Location : Jitra (KL)
Course : PISMP-IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Sat Feb 28, 2009 7:16 pm

SBE sem1 kawe gi kelate naik motosikal. Memang best sgt2. Bayangkanlah kristar kawe tu dapat gi tumpat. fuh!! memang penat. Kawe gi tumpatdgn saing2 3 orang semua sekali. Masa perjalanan alah sekitar 10 jam lebih kurang. Sampai je umah kawan terus gi Kota Bharu amik kawan yg naik bas. SBE kat Sekolah Kebangsaan Bunohan. Erm sekolah kat Kelatan so budak dia pun cakap Kelatan la jugak. Saya ni da la x berapa fasih yg kecek Kelate. Satu aritu nk dijadikan cerita. Saya masuk la kelas, tiba2 ada seorang murid bertanya, "Cikgu, cikgu ni cikgu ganti ke cikgu sengoti?" Saya pun pelik la. Ape benda budak ni tanya. Pantun ke? Sebab ada bunyi ti ti kat belakang. Sya pun suh la dia "repeat" balik soalan dia. Masih lagi "Cikgu, cikgu ni cikgu ganti ke cikgu sengoti?". Ah sudah. Abis aku x faham. Kemudian budak tu pun da malas nk tanya lagi. So saya pun beredar la dari kelas tersebut sebab masa da abis. Balik umah tanya Keri yg sememangnya orang Kelate. Ape maksudnya sengoti? Roti ke? Keri cakap sengoti tu sungguh atau pun maksud ayat budak tersebut ialah cikgu ni cikgi ganti ke cikgu betul (permanent). Tu la pengalaman yg saya ingat. Banyak lagi sebenarnya. Kami ada pergi Rantau Panjang, makan nasi kerabu perghh sedap, dan macam2 la. Budu tu sebotol 2 hari ja. Sian mak Keri kena bli lebih utk kami. Masa nak balik ke IPDA plak lagi la. Selepas abis seminggu SBE kami pun bersiap pulang ke IPDA. Ari pulang tu ujan. So perjalanan kami sayu ja. Hati ni rasa cam sedih pun ada, sunyi pun ada. da la naik motor sorang2. x dapat nk bersembang. Sayu ooo masa balik. Tu ja la kot pengalaman SBE pertama secara ringkas. Sebenarnya byk lagi peristiwa. Tp biarlah ianya jadi kenangan. XD

"Trylah gi Kelantan, naik motor. Nescaya anda sakit pinggang"

_________________
By learning you will teach;
by teaching you will understand.
Latin Proverb
Back to top Go down
View user profile http://futureteacher.forumotion.com
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Sat Mar 21, 2009 12:33 pm

sbe seterusnya pulak ajr bdk2 math n menyanyi..hehe.
dan setiap kali sbe,guru besar atw penolong kanan akan belanja mkn,,hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: ooooo   Sat Mar 21, 2009 12:38 pm

amboi encik donut selalu mkn free la time SBE tu ek...ha3(just kidding)
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: hehe   Mon Mar 23, 2009 11:12 am

emm~ kalo daa ckgu besar nk belanja makan, xkan kite nak tolak kan
hehe
byk gk pengalaman kat sekola masa sbe ni
ada gk pgalaman kat pahang
best giler~
cikgu pembimbing ktorg bujang tapi da 30an
ajak kitorg jalan3 n dtg umah dia
main3 dgn arkus (arnab+tikus)
tp dia mmg sorg ckgu yg mantap kerana da dpt cikgu cemerlang di skola kluster sbyk dua kali berturut-turut..
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: SBE????   Fri May 01, 2009 12:46 pm

hu3...pengalaman ari 1st SBE memang menakutkan la....bukan apa cuma gementar jer time tu...nasib baik la cikgu2 sek tu ok2 belaka... banyak pengalaman yang dapat time SBE tu...tapi yang paling sedih bila tengok budak2 kat situ pakai baju sek pun comot je...hu3
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Tue May 05, 2009 7:28 pm

bgusss3..
lps ni kalian akan merasa sbe lagi and then praktikum plak sebanyak empat kali.. insya ALLAH byk lg yg akan kalian tgk, bukan sj baju comot tp mcm3 lagi lah.. tp mmg seronok g skolah, kalo kena gayanya... Wink
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: HU3   Thu May 07, 2009 9:55 pm

tau tak pe...nanti kena wat lai SBE hu3...pastu praktikum plak... time praktikum nanti mesti lagi mencabar mental dan fizikal punya hu3.... Wink
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Fri May 08, 2009 1:22 pm

mmg mencabar!!
ada yg x tdo.. tdo pkol 5 ke 6 pg wt abm..
ada yg hilg suara kat sekolah sbb x larat nk mrh bdk3 pon ade, hehe...
ada yg jumpa kakak angkat pon ade,haha..
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: OLAAA.....   Fri May 08, 2009 8:34 pm

nak tanya sket ni...time praktikum memang selalu kena wat abm ke...walaupun bukan time lect nak observe....???? Question
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Fri May 08, 2009 9:02 pm

okay satu soklan yg bijak drpd saudari..
baiklah, situasinya begini.. kita menjalani praktikum di bawah seliaan para pensyarah yang berbeda..
membuat abm merupakan satu kewajipan bagi kita selaku guru pelatih, namun kita tidak perlu membuat abm setiap masa walaupun ketika pensyarah tidak ada untuk menilai p&p kita itu.

membuat abm ketika dinilai oleh pensyarah merupakan hal yang wajib kerana jika kita dinilai tanpa sbrg abm, maka kita mungkin akan digagalkan oleh pensyarah terbabit (terdapat byk lagi sbb utk digagalkan bergantung kpd khendak pensyarah masing2)

oleh sbb pensyarah yang menilai individu guru adalah berlainan mengikut kursus, kelas, sekolah yang dipilih dan sebagainya, maka pendekatan yg diambil oleh mereka dlm menilai kita juga berbeda. ada pensyarah yg akan memberitahu terlebih dahulu sebelum mereka dtg ke sekolah kita utk membuat penilaian terhadap kita, justeru kita punya masa utk bersedia dgn abm dsbnya.

namun terdapat pensyarah yg tidak memberitahu apa2 dan mereka dtg ke sekolah utk menilai kita secara mengejut (ini kisah benar yg terjadi kepada seorang sahabat kami pada praktikum kali ini) maka bayangkan jika ketika mereka dtg untuk menilai kita itu, kita tidak punya apa3 persediaan abm dsbnya..

justeru hal tersebut bergantung kpd anda dan pensyarah pembimbing anda kelak. pandai2lah kalian mengadjust pensyarah anda.. Smile
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
sophilea
Truth Intriguer
Truth Intriguer
avatar

Female Number of posts : 114
Age : 30
Location : perlis_jitra_perlis
Course : PISMP PRASEKOLAH 2
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: thanks....   Sat May 09, 2009 2:03 pm

oooo begitu....bab nak wat abm ni la yang susah sket ni...dah la tak kreatif...satu soalan lagi...pensyarah yang nak selia kita 2 memang bleh pilih or dah ditetapkan nanti.... Question
Back to top Go down
View user profile
sYuRta aL-AlaMi
Trainee
Trainee


Male Number of posts : 1
Age : 29
Registration date : 2009-05-12

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Tue May 12, 2009 7:28 pm

salam........ Razz
Back to top Go down
View user profile
encik_donut
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 421
Age : 31
Location : jitra (tp org jOhor eaa!)
Course : PISMP IPGM Mathematics Gen 1
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Pengalaman Anda   Thu May 14, 2009 4:07 pm

salam... selamat dtg dan berkongsi pengalaman, idea dan pendapat.. afro afro afro
Back to top Go down
View user profile http://my.muxlim.com/dashboard/
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengalaman Anda   

Back to top Go down
 
Pengalaman Anda
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FutureTeacher :: Random/Ape-ape Aja :: Ilmiyah-
Jump to: